Oecumenische Basisgemeente Apeldoorn

Viering 4 oktober

Na ruim een half jaar begonnen we op zondag 4 oktober weer met onze vieringen. Thema: verbinding met de dieren. Om te beginnen werd de paaskaars ontstoken. In een ontspannen sfeer luisterden we naar verhalen, naar zang van solisten uit onze zanggroep. In het filmpje ‘Birds song opera’ zongen vogels hun partij op muziek van Mozart. Er klonken dierengedichten van Willem Wilmink en Rikkert Zuiderveld. Met dertig aanmeldingen bereikten wij exact het toegestane aantal bezoekers.

Wie wil kan de viering via een geluidsbestand toegezonden krijgen. Stuur als je dat wilt een bericht naar Joop van Ravensberg, corjovrav@hetnet.nl

De viering is voorbereid door Wim Meekers en Kees Posthumus. Er wordt gezongen door solisten uit ons koor, onder leiding van Wim Brinkman.

Met de oktobervieringen pakken we de draad van vieringen weer op. Wij houden rekening met de voorschriften van het RIVM en het protocol van de Doopsgezinde Kerk. Zo kan iedereen komen, het is veilig.

Er gelden de volgende regels:

  • Het is in verband met de beschikbare ruimte (30 plaatsen) nodig om je aan te melden. Dat kan tot en met donderdag 1 oktober via kees.posthumus@planet.nl.
  • Wij richten de zaal precies op maat in op de mensen die zich hebben aangemeld. Mensen uit een huishouden kunnen naast elkaar zitten. Wij zitten in een grote, wijde, veilige kring.
  • Als je klachten hebt die op corona kunnen wijzen, blijf dan thuis.
  • Als je niet wilt of kunt komen en wel de viering wilt beluisteren, mail dan naar Joop van Ravensberg, corjovrav@hetnet.nl. Hij stuurt je de viering als een audiobestand via WeTransfer.
  • Wij gaan de kerk in via de voordeur en er weer uit door de achterdeur.
  • Samen zingen is nog niet mogelijk. Solisten uit het koor verzorgen de zang, begeleid door onze pianisten.
  • Breng wel geld mee, want er is bij de uitgang een collecte.
  • Er is na afloop geen koffie en thee.

Het is even wennen. Er is nog steeds veel mogelijk. Van harte welkom!