Oecumenische Basisgemeente Apeldoorn

Agenda

okt
4
zo
Viering oktober @ Doopsgezinde Kerk
okt 4 @ 10:00 – 11:00

De viering van oktober is de eerste viering na de uitbraak van de coronacrisis. Voor deze viering moet je je vooraf aanmelden, er is plaats voor dertig mensen. Aanmelden kan tot en met 1 oktober via kees.posthumus@planet.nl

Verbinding met de dieren

‘Ook dieren zijn onze naasten’

In het najaar van 2020 gaat het in de vieringen over ‘verbinding’. Op de naamdag van Sint Franciscus, 4 oktober dierendag, gaat het over de verbinding met dieren. Dieren zijn net als mensen levende wezens en schepselen van God. Toch worden ze vaak behandeld als productie-machines. Is het mens het hoofd van de schepping? Steeds duidelijker wordt dat de verschillen tussen mensen en dieren veel minder groot zijn dan we geneigd zijn te denken.

De viering is voorbereid door Wim Meekers en Kees Posthumus. Er wordt gezongen door solisten uit ons koor, onder leiding van Wim Brinkman. Met de oktobervieringen pakken we de draad van vieringen weer op. Wij houden rekening met de voorschriften van het RIVM en het protocol van de Doopsgezinde Kerk. Zo kan iedereen komen, het is veilig. Zie ook het bericht hierover op de homepage.

okt
16
vr
Basisvergadering oktober @ Doopsgezinde Kerk Apeldoorn
okt 16 @ 20:00 – 22:00

De basisvergaderingen worden in verband met de coronacrisis gehouden in de kerkzaal, waar we ons aan de anderhalve meter afstand kunnen houden. Het is nodig je vooraf aan te melden. Dat kan tot en met donderdag 15 oktober via kees.posthumus@planet.nl. Het onderwerp na de pauze is: institutioneel racisme.

nov
1
zo
Viering november @ Doopsgezinde Kerk Apeldoorn
nov 1 @ 10:00 – 11:00

Voor de viering van november moet je je vooraf aanmelden, in verband de RIVM-regels rond het coronavirus. Nadere informatie volgt.

nov
20
vr
Basisvergadering november @ Doopsgezinde Kerk Apeldoorn
nov 20 @ 20:00 – 22:00

De basisvergaderingen worden in verband met de coronacrisis gehouden in de kerkzaal, waar we ons aan de anderhalve meter afstand kunnen houden. Het is nodig je vooraf aan te melden. Nadere informatie over aanmelding en agenda volgt later.

dec
6
zo
Viering december @ Doopsgezinde Kerk Apeldoorn
dec 6 @ 10:00 – 11:00

Voor de viering van december moet je je vooraf aanmelden, in verband de RIVM-regels rond het coronavirus. Nadere informatie volgt.

dec
18
vr
Basisvergadering december @ Doopsgezinde Kerk Apeldoorn
dec 18 @ 20:00 – 22:00

De basisvergaderingen worden in verband met de coronacrisis gehouden in de kerkzaal, waar we ons aan de anderhalve meter afstand kunnen houden. Het is nodig je vooraf aan te melden. Nadere informatie over aanmelding en agenda volgt later.